Пиріг Kyiv Pie, зроблений у формі сонця, презентували ще у березні. Це спільний проєкт Управління туризму та промоції КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України, створений для популяризації гастрономічного туризму у столиці України. Сьогодні скуштувати його можуть всі охочі, гуляючи центром міста.

Олексій Повторейко, Марина Радова та Олексій Волков презентують нову точку продажів Kyiv Pie

«Це перша точка для широкого продажу. Хочемо протестувати, чи сподобається наш київський пиріг киянам та гостям столиці, — поділилася авторка ідеї, начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова. — Вважаємо, що ця локація буде цікавою та зручною для туристів. Головна ідея — популяризація київської продукції. В оновленому центрі, окрім нового гастрономічного символа, можна придбати і сувенірну продукцію Києва».

Продають київський пиріг з різними видами начинками

Продають київський пиріг з різними видами начинками

На першій презентації пиріг мав три види начинки — осетер, яловичий лівер та корнеплоди (петрушка, пастернак, селера). За цей час начинки змінилися, хоча принцип — вегетаріанські, м’ясні та рибні — залишився. Вони стали навіть зрозумілішими споживачам. На сьогодні це ті ж корнеплоди, гриби, скумбрія (мокрель), філе курки та томлена яловичина. Додалися десерти — київський пиріг з яблуками та профітролі з заварним кремом з білого шоколаду та ганашем з чорного бельгійського шоколаду.

«Від початку було завдання створити гастрономічний символ Києва — смачний, корисний, локальний. Начинки для пирогів виготовлені з місцевих продуктів, — розповів віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури Kyiv Pie. — Гриби — це шампіньони з Київської області, там же купляємо і курку, яблука голден, а яловичина з Баришівського мясокомбінату. З огляду на продажі в наших ресторанах фаворитом є яловичина. В несолодкі пироги додаємимо вершкове масор, часник, цибулю, а в солодкі — цукор та корицю».

Пироги представлені в оновленому туристично-інформаційному центрі

Продегустувати Kyiv Pie була змога лише в ресторанах мережі «Наживо» на Осокорках та Подолі. Сьогодні вони доступні всім охочим, хто прогуляються у центрі. Продаються в оновленому туристично-інформаційному центрі на розі Європейської площі, біля готелю «Дніпро». Готують пироги в ресторанах «Наживо» як полуфабрикат, заморожуть, а печуть вже на місці.

Пироги привозять замороженими

І на місці їх печуть

«Kyiv Pie об’єднує традиції київської гастрономії та сучасність. Ми хотіли, аби страва була смачною, могла подаватися як у ресторанах, так і бути стрітфудом та доступною для доставки», — зазначив голова Асоціації гастрономічного туризму України Олексій Волков, — Якщо у ресторанів є бажання, можуть звернутися до Асоціації, використати рецепт і продавати пиріг у своїх закладах».

Ціни на пироги

Пироги загортають у паперові пакетики

В туристично-інформаційному центрі купити можна як маленькі пироги (20 грамів) за 15 грн., так і великі (100 грамів) за 33 гривні. Великі пироги запікаються 20-25 хвилин, маленькі — 10-15 хвилин. Як поділилися дівчата з центру, найбільшим попитом користуються пироги з куркою, яловичиною та яблуками.

В туристично-інформаційному центрі продаються також сувеніри з київською символікою

В туристично-інформаційному центрі продаються також сувеніри з київською символікою

В туристично-інформаційному центрі є путівники та безкоштовні мапи

Нагадаємо, для гастрономічної новинки Kyiv Pie обрали логотип

Марія КАТАЄВА, «Вечірній Київ»

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

ОСТАВЬТЕ КОММЕНТАРИЙ

Please enter your comment!
Please enter your name here