У столиці презентують фільм про АТО з Богданом Бенюком

20 серпня 2020 року до Дня Незалежності України в національний прокат виходить фільм «Східняк», створений за підтримки Держкіно України. Фільм розпочне сезон гучних українських прем’єр.

«Східняк» – українське комедійне бадді-муві за реальними історіями з життя АТО. Дебютний фільм Андрія Іванюка засновано на особистій історії, яку режисер побачив у районі бойових дій на Сході, де пробув цілий рік. Ветеран бойових дій розповідає глядачам про свого бойового побратима – вихідця з Донбасу із позивним «Борода».

Головну роль зіграв актор Богдан Бенюк. Його герой «Борода» – невгамовний оптиміст та здатен вирішити будь-яке питання. Цього разу він зголошується поїхати в штаб, аби «вибити» необхідне для забезпечення свого підрозділу. У напарники «борода» бере молодого новачка, якого кличуть «Режисер». Разом їм доведеться їхати крізь блокпости, прифронтові міста й села. Зустрічатись з військовими і цивільними, потрапляючи в різі халепи.    

– Всі хочуть бачити якісь особливості, ось це «атошники», вони особливі. А для мене було головним – показати людину, – розповів режисер Андрій Іванюк. – Показати, що за цим всім брудом, за тими «залізними людьми», якими нас називали, є звичайна людина. Мені було важливо показати звичайних простих пацанів, забути про цей пафос. Це звичайні люди, які також помиляються, це звичайні люди, в яких є свої «мінуси».

Багато сцен було відзнято в Києві, на виїзді з Троєщинського району. Саме там створили блокпост, схожий на той, що розташований у Горлівці.

​Українська та світова кінопрем’єра стрічки відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Також фільм показували на міжнародних фестивалях  «Бруківка», «Корона Карпат». 

Нагадаємо, у парку Шевченка продовжуються безкоштовні кінопокази: програма.

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *