У столиці демонструють раритетні твори мистецтва

В аукціонному домі "Золотое Сечение" відкрилася  експозиція тихого аукціону класичного та сучасного мистецтва Classic and Contemporary art. Організаторам вдалося знайти визначні роботи із приватних збірок видатних діячів української літератури ХХ століття —  картини Тетяни Яблонської, Миколи Глущенка, Сергія Васильківського. Також покажуть живописний твір  Івана Айвазовського.  

До колекції 46-го аукціону увійшло 30 лотів — від класичних робіт високого колекційного й музейного рівня ХІХ-ХХ ст. до робіт сучасних авторів. Зокрема,  із приватних збірок видатних діячів української літератури ХХ століття  виставлять картини Тетяни Яблонської: «Пізня осінь», 1979 року та «Старі верби», 1975 року (естімейт (ціновий діапазон) $15 – 20 тис. ). Ці роботи мисткині, а також яскраве полотно Миколи Глущенка «Відпочинок» (робота була представлена на персональній виставці автора в 1976 році та опублікована в каталозі проекту), раніше належали письменнику, Герою України, Павлу Загребельному. А одним з найважливіших лотів аукціонної колекції в цілому — стане твір Сергія Васильківського «Верховий» (естімейт $ 20-25 тис.), що донині був у власності родини поета Максима Рильського. Цікаво, що зберіглася світлина самого Рильського, який працює в своєму кабінеті, а на тлі можна побачити виставлену на торги роботу Васильківського.

Класичний живопис представить всесвітньо визнаний художник Іван Айвазовський. За його живописний твір «Паровий фрегат в місячну ніч» (XIX ст) з естімейтом $ 30-40 тис. можна поборотися починаючи з привабливої стартової ціни — $ 18 тис (на аукціонах Sotheby’s та Christie’s твори Айвазовського продаються за мільйони доларів). Крім того, в блоці класичного мистецтва виставлять роботи таких митців як Давид Бурлюк та Юхим Чепцов.

Серед топ-лотів розділу сучасного мистецтва аукціону: морський пейзаж Анатолія Ганкевича, виконаний в унікальній впізнаваній манері, наче створений з мозаїки (ест. $ 12-15 тис.); вражаючий рельєф Олександра Сухоліта на традиційну для автора тему материнства (ест. $ 5-7 000); скульптура Назара Білика, що може стати вигідною інвестицію, так як роботи Білика ростуть в ціні з кожним роком; витончений натюрморт з камелією (ест. $ 5-7000) Валерії Трубіної, представниці «нової хвилі» українського сучасного мистецтва; об’ємна робота Романа Мініна із символічним зображенням народження шахтаря (ест. $ 6-8 000) та яскравий пейзаж сучасного послідовника традицій закарпатської художньої школи Михайла Деяка (ест. $ 6-8 000).

Торги триватимуть до 1 грудня. Зробити ставку можна на сайті аукціонного дому www.gs-art.com або безпосередньо на виставці. А поціновувачі мистецтва можуть ознайомитися з лотами в експозиції.

Classic and Contemporary art

Коли: до 1 грудня, 11:00 — 19:00, субота та неділя — вихідні дні.

Де: Аукціонний дім "Золотое сечение", вул. Леоніда Первомайского, 4

Вхід вільний.

В умовах пандемії у залі можуть одночасно перебувати не більше 12 осіб. Обов'язкова умова для відвідання виставки — наявність маски.

Марія Катаєва, фото аукціонний дім "Золотое сечение"

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *