У Києві представили стрічку про українців у Голлівуді

У столиці відбулася національна прем’єра повнометражного документального фільму «З України до Голлівуду» 

Це перше масштабне дослідження «українського сліду» у Голлівуді. Це маловідома історія про значний внесок українців не тільки в кіноісторію славнозвісної «фабрики мрій», але й про їхній неабиякий вплив на розвиток американського мистецтва. Картину умовно поділено на частини – «Мрія», «Шлях», «Голлівуд», «Визнання», «Україна». 

Головними дійовими особами фільму є тi, хто вiд початку, десятиліттями, складав славу, історію та сьогодення американської «фабрики мрій». Йтиметься як про продюсерів, режисерів, художників, композиторів, майстрів спецефектів, та, звичайно ж, про акторів – всіх тих, хто вийшов з України. Окремi роздiли будуть присвячені i тим, хто народився уже у США в українських родинах емігрантів.

Окрім акторок Мілли Йовович із Києва та Ольги Куриленко з Бердянська, одеського коріння Сильвестра Саллоне та Леонардо Ді Капріо, є ще багато визначних особистостей. Наприклад, одним із засновників легендарної студії Metro-Goldwyn-Mayer був Луїс Барт Майєр. Його справжнє ім'я – Лазар Мейєр, народився в Димері під Києвом. Саме він  заснував Американську академію кінематографічних мистецтв і наук. 

У фільмі розповідають і про долі таких людей, як актори Алла Назімова (театральна актриса Аделаїда Левентон з Ялти), Пол Муні (львів’янин Мешилем Вайзенфройнд), киянка Анна Стен (Фесак), Наталі Вуд (Наташа Захарченко, родом із Харкова), оскароносний актор Джек Пеланс (Володимир Палагнюк, батько якого родом з Тернопільщини, а мама – зі Львова), молода актриса Іванна Сахно. А ще режисер Вадим Перельман з Києва, володар двох інженерно-технічних «Оскарів» Анатолій Кокуш. 

Режисери стрічки – Галина Кувівчак-Сахно і Станіслав Сукненко, який водночас є автором сценарію. Продюсерами виступили Олег Щербина та Юлія Чернявська. Зйомки фільму проходили в Україні та США.

Де подивитися: кінотеатри «Жовтень», «Ліра» (з 21 листопада).

Вартість квитків: від 50 гривень.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *