Київська художниця зобразила унікальний внутрішній світ

У Музеї історії Києва відкрилася виставка Ліни Горєлової «Власного всесвіту страти». В експозиції – тематично пов’язані об’єкти, які сама мисткиня називає «артами»: живопис, зірки з ниток та плетені вироби, оздоблені скляними прикрасами, керамікою і пір’ям.

Через яскравість витворів художниця прагне передати живий внутрішній світ сучасної людини, що протистоїть жорсткому світу зовнішньому, зокрема й віртуальному. Це пояснює насиченість експозиції природними матеріалами, чистими та сильними кольорами. Це і є природа, з якої людина черпає силу, і натхнення щоденно рухатися вперед.

Своїми роботами художниця хоче передати меседж, що кожна людина є унікальною зіркою у всесвіті, яка має своє неповторне звучання, вібрацію, структуру. Саме цю структуру внутрішнього світу вона називає «стратами» – основою самореалізації людини та джерелом її унікальних талантів. Переплетення вібрацій передається різними кольорами, що утворюють виняткові візерунки. Ці візерунки порівнюються з людським внутрішнім світом: як портрети передають зовнішній образ з натяком на внутрішній, так і зірки прагнуть передати внутрішнє звучання через свою структуру.

– Почала з живопису. Захопилося структурою кіл, тут в нагоді стали мандали. Вони сяють як космічні зірки, вібрують своїм звучанням. Ловці снів символізують внутрішні світи людини, де є різні стихії. Наприклад, пір'я – це повітря, ще є скло, кераміка. У кожному об'єкті закодувала певні архетипи. На багатьох моїх картинах зображені люди з крилами – це не янголи в християнському розумінні. Так я уявляю внутрішній світ людини, – пояснила художниця.  

За першою освітою Ліна Горєлова – юристка, потім навчалася на психолога. Відкриття багатого внутрішнього світу людини і підштовхнуло її до творчості. 

Ліна Горєлова – випускниця Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України. Свої перші творчі кроки почала здійснювати несподівано для себе, малюючи дивовижних істот та фантастичні світи. Пізніше, окрім живопису, її зацікавили природні живі матеріали. Зараз художниця працює у власній студії в Центральному будинку художників України, де представлена постійна експозиція її робіт «Alaya Dreams». 

Коли: до 27 листопада.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вхід: за квитками до музею.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *