Столична влада запевняє, що кінотеатр «Київ» збереже будівлю і функціонал

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду поставив крапку в суперечках про правомірність перемоги ТОВ «Сінема-Центр» в аукціоні й підтвердив її законність. Аукціон ініціював Департамент комунальної власності КМДА щодо передачі будівлі кінотеатру «Київ» в користування на правах оренди. Водночас незмінною є позиція і Департаменту культури: історична та культурна цінність кінотеатру «Київ» має бути збережена.

– Ситуація із «Києвом» упродовж довгого часу не була простою. Проте позиція і міської влади, і громадськості поділяє спільний пріоритет: новий орендар має продовжувати роботу кінотеатру в форматі фестивального центру столиці. Ми бачимо лише один сценарій майбутнього кінотеатру «Київ» – зберегти і його будівлю, і функціонал. Це локація для проведення міжнародних подій і показу сучасного українського кіно. Рішення суду є об’єктивним і справедливим – «Сінема Сіті» повністю відповідає необхідним вимогам, – зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Новий орендар отримав будівлю кінотеатру від попередників у занедбаному стані, але зауважив, що роботу кінотеатру буде відновлено якнайшвидше.

– Команда «Сінема Сіті» розуміє і приймає всю відповідальність за подальший розвиток кінотеатру «Київ». Ми завжди прислухались до потреб і побажань киян, тому зобов’язуємось зберегти традиції, пов’язані з кінотеатром, його концепцію та зміцнимо статус прем’єрного флагманського кіномайданчика столиці, – йдеться в повідомленні «Сінема Сіті».

Сьогодні триває погодження проєкту реставрації кінотеатру «Київ».

Нагадаємо, що відбувається у київській опереті під час карантину

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *