Київська картинна галерея готується до оновлення

У листопаді 2022 року Національний музей «Київська картинна галерея» відзначить 100-річчя від свого заснування. Готуючись до святкування, заклад розпочав реалізовувати проєкт «Київська картинна галерея. Оновлення». Наразі пріоритетними напрямками роботи в межах проєкту є розробка нової візуальної комунікації та впровадження сучасних музейних технологій.

Оновлена айдентика базуватиметься на збереженні музейної традиції із застосуванням модерних підходів. Проєкт передбачає оновлення музейного вебсайту, який стане дієвим інструментом у популяризації колекції, анонсуванні подій, ознайомленні з результатами наукових досліджень.

Будуть видані науковий каталог «Іконопис XIII – поч. XX ст. та давньоруське декоративно-прикладне мистецтво», музейний путівник, що відобразить зміни, які відбулися в постійній експозиції та його колекції, а також книги «Київські адреси Михайла Врубеля», присвяченій одному з найбільш плідних періодів творчості художника.



Головна зала Київської картинної галереї. Фото 1920-х рр.

«Київська картинна галерея» – один із найстаріших музеїв Києва, діяльність якого ґрунтується на історичних традиціях. Водночас заклад динамічно розвивається, змінюється разом із суспільством та відповідає на нагальні виклики. Проєкт «Київська картинна галерея. Оновлення» сприятиме подальшому розвитку інституції як широкопрофільного музейного закладу, який поєднує функції науково-методичного, виставково-експозиційного та інформаційно-культурного хабу та використовує сучасні інформаційні технології, спрямовані на максимальне задоволення потреб відвідувачів.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

✦ Марія Катаєва

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *