Гайтана заспівала про дім та надію

Відома українська співачка Гайтана та агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оприлюднили музичний ролик до Всесвітнього Дня Біженців, який щорічно відзначається 20 червня, щоби привернути увагу до проблем людей, які через конфлікти та переслідування втратили свій дім.

Пісня «Паперовий літак» говорить про те, що кожній людині необхідно відчувати підтримку та мати дім. Ті, хто втратили свою домівку, відчувають небезпеку в серці й страх занадто часто, тож пісня надихає їх не втрачати надію та йти до мети.

Разом із Гайтаною, пісню заспівали діти з музичного колективу «Забава», Адель Назарчук та інші талановиті діти.

У створенні ролику взяли участь дітки біженці з Демократично республіки Конго та Сомалі, родини яких знайшли притулок в Україні.

-Ти не один! Наша небайдужість, співчуття, підтримка та допомога людям, які втратили свій дім та надію — дарує можливість побудувати щасливе майбутнє для себе та своїх дітей, — сказала Гайтана під час презентації пісні.

УВКБ ООН щиро дякує відомій українській співачці та авторці текстів Гайтані за те, що вона подарувала прекрасний голос та слова українською мовою.

Щорічний звіт УВКБ ООН про Глобальні тенденції показує, що станом на кінець 2019 року було переміщено безпрецедентні 79,5 мільйонів осіб. Це найвища кількість біженців, переселенців та людей без громадянства, яка була зафіксована агентством за всю 70-річну історію.

-Для України проблема переміщення є надзвичайно актуальною, адже велика кількість людей були переміщені внаслідок складної ситуації в Криму та на Донбасі. Понад 1,4 мільйони переселенців – за кожною з цих цифр стоїть людська трагедія, страждання, біль розлучення з рідними та близькими, — сказав Пабло Матеу, Представник УВКБ ООН в Україні.

Автор тексту пісні та музики – музикант Аріан Кінг. Відео створив Роман Терневич (Інстаграм TERNEVICH).

 

Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *