Як кияни зреагували на відкриття ресторанів і кав’ярень

Марічка ШАМОТА

У Києві офіційно дозволили перебувати всередині ресторанів та кав'ярень. Попри все ще тривожну статистику захворювання на коронавірус. 

«Вечірній Київ» поцікавився у перехожих, чи не бояться вони сидіти у кафе без масок – бо як же їсти бургери?

– Найближчим часом відвідаю ресторан, адже другого липня у мене День народження. Тому я рада, що дозволили сидіти в приміщеннях ресторану, – розповіла одна із опитаних киянок.

–  Я не збираюсь поки йти ко кав'ярень. А навіщо? Зараз росте захворюваність, це небезпечно, – пояснив інший киянин.

Попри відкриття ресторанів і кафе, досі забороняється:

  • відкриття дитячих кімнат;
  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу персоналу;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів понад 10 осіб;
  • приготування їжі на відкритих кухнях;
  • функціонування буфетів самообслуговування.

Під час відвідування ресторанів потрібно дотримуватися таких правил:

  • відстань щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами;
  • розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою;
  • представники закладів повинні бути одягнені в медичну маску чи респіратор, окуляри та одноразові рукавички.

Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *