Марічка ШАМОТА
У Києві офіційно дозволили перебувати всередині ресторанів та кав'ярень. Попри все ще тривожну статистику захворювання на коронавірус.
«Вечірній Київ» поцікавився у перехожих, чи не бояться вони сидіти у кафе без масок – бо як же їсти бургери?
– Найближчим часом відвідаю ресторан, адже другого липня у мене День народження. Тому я рада, що дозволили сидіти в приміщеннях ресторану, – розповіла одна із опитаних киянок.
– Я не збираюсь поки йти ко кав'ярень. А навіщо? Зараз росте захворюваність, це небезпечно, – пояснив інший киянин.
Попри відкриття ресторанів і кафе, досі забороняється:
- відкриття дитячих кімнат;
- самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу персоналу;
- проведення свят, банкетів, майстер-класів понад 10 осіб;
- приготування їжі на відкритих кухнях;
- функціонування буфетів самообслуговування.
Під час відвідування ресторанів потрібно дотримуватися таких правил:
- відстань щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами;
- розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
- дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою;
- представники закладів повинні бути одягнені в медичну маску чи респіратор, окуляри та одноразові рукавички.
Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook.
Sourse: vechirniy.kyiv.ua