Фестиваль етнічних меншин влаштують у Києві

19-20 вересня в Гідропарку відбудеться фестиваль національностей «Київ: Етногенеза».

Столиця України, як і вся наша держава, є багатоетнічною, кожен шостий киянин належить до етнічних меншин. У Києві діє понад 90 національно-культурних громад, що репрезентують 30 етнічних груп, 12 центрів культур нацменшин.

Саме тому БФ «Інститут Громадської Дипломатії» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА в рамках реалізації міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» влаштовують фестиваль національностей «Київ: Етногенеза».

На учасників і гостей чекатиме знайомство з різноманітною етнічною культурою міста, ярмарка етнічних сувенірів, Мото-фешнпоказ етнічних колекцій українських дизайнерів, майстер-класи, фотозони, дегустація національних страв та чудова атмосфера свята, спеціальним гостем якого буде Шоу вогню та спецефектів Burning Man Project Kyiv Fest.

У рамках Фесту відбудеться круглий стіл «Етнокультурне різноманіття Києва як ресурс ствердження привабливого іміджу України». На ньому представники влади та етнічних спільнот столиці, діячи культури, а також провідні журналісти обговорять питання розвитку міжетнічних суспільних комунікацій в столиці, а саме: 

  • Перспективні проєкти соціально-культурного розвитку в інтересах етнічних спільнот Києва.
  • Cпособи покращення суспільні комунікацій між етнічними громадами та розвитку етнічної багатовимірності міської культури.
  • Роль комунікацій з державами походження етнічних спільнот у розвитку Київської громади, і як стимулювати такі комунікації?



Круглий стіл розпочнеться 19 вересня о 15:00. Вхід за попередньою реєстрацією.

Коли: 19 – 20 вересня урочисте відкриття в суботу о 14:00.

Де: Гідропарк, на локації біля ресторану «Шатро Султану».

Ольга Косова

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *