Нові правила роботи ресторанів і кав’ярень з 5 червня

Ресторани та кав’ярні зможуть повноцінно відновити роботу з 5 червня – за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Відповідну постанову опублікувало Міністерство охорони здоров’я України. Обслуговування в закладах громадського харчування має здійснюватися наступним чином:



Перед відкриттям:

  • перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам. Якщо температура тіла перевищує 37,2 градуса або є ознаки респіраторного захворювання, такий працівник до роботи не допускається;
  • на вході до закладу або поруч із місцем видачі замовлень має бути місце для обробки рук антисептиком – з мінімальною концентрацією спирту 60%.

     

У закладі харчування:

  • біля місць скупчення людей має бути відповідне маркування для дотримання відстані не менш ніж 1,5 м;
  • відстань не менш ніж 1,5 м між сусідніми столами і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • дозволяється відокремлення частини стола перегородкою;
  • меню мають розміщувати при вході для безконтактного ознайомлення або ж меню має бути з матеріалу, який дозволить його продезінфікувати;
  • дозволяється видача паперових меню, але після одного використання його повинні утилізувати;
  • видача замовлень в багаторазовому посуді дозволяється за можливості її миття при високій температурі в посудомийній машині; прибори, цукор, трубочки повинні бути в індивідуальних упаковках.



Закладам на період карантину заборонено:

  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічний заходів за участю понад 10 людей;
  • приготування їжі на відкритих кухнях, крім тих, які відгороджені від відвідувачів;
  • функціонування зон самообслуговування; черги та скупчення у приміщенні закладу.

 

Адміністрація повинна слідкувати за:

  • постійною наявністю рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; використанням багаторазових рушників заборонено;
  • вологим прибиранням виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників – не рідше ніж кожні 2 години;
  • тим, щоб працівники регулярно мили руки з милом або обробляли їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць і туалету;
  • збором використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з кришкою для їх подальшої утилізації.

 

Відвідувачі закладу повинні:

  • обробити руки антисептиком перед входом;
  • дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м;
  • заходити і пересуватися по закладу у масці – крім часу, коли відвідувачі вживають їжу та напої.

 

Фото: Mysh Mark

Читайте більше цікавих новин у рубриці "Неофіційно"

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *