Як правильно вживати полуницю під час карантину

У столиці у повному розпалі сезон полуниці. Як вибрати найсмачніші ягоди та правильно їх очистити, особливо під час карантину, розповіли на Володимирському ринку.

– Щоб придбати смачну і корисну полуницю з найбільшим змістом антиоксидантів потрібно обирати ягоди темного кольору, без плям та ушкоджень. Важливо і те, звідки привезли товар. Ми, наприклад, торгуємо полуницею, вирощеною у відкритому ґрунті в Київській та Житомирській областях. Зараз на ринку ранні сорти, які коштують від 80 грн за кг, – каже продавщиця пані Людмила.

Правилами правильної обробки овочів та фруктів, особливо під час епідемії коронавірусу, поділилася завідувач відділу організації роботи лабораторій Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві Галина Климчук.

– Потрібно пам’ятати, що в період пандемії пробувати овочі та фрукти категорично не можна!  Розповім про три типи обробки. Найбільш простий метод помити полуницю – замочити її в холодній воді на 15-30 хвилин. Природнім дезінфектором є сода. Тож, ягоди треба занурити на 15 хв. у  содовий розчин (1 столова ложка соди на літр води). Фрукти, що вкриті твердою оболонкою, можна обдати кип’ятком, – зазначила Галина Климчук.

До слова, фахівці радять купувати ягоди у тих місцях, де їх перевіряють на зміст нітратів та пестицидів. Полуниця, придбана на стихійних базарчиках, часто не відповідає необхідним санітарним умовам, і може нести загрозу для здоров’я покупців.

Вікторія БАБИЧ-ВЕПРЄВА, фото Бориса КОРПУСЕНКА

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *