Клопотенко поділився рецептом святкового імбирно-медового печива

Клопотенко поділився рецептом святкового імбирно-медового печива

Приготувати смаколики можна за 40 хвилин.

Традиційно до дня Святого Миколая готують імбирно-медове печиво у вигляді маленьких чоловічків. Готувати цей смаколик дуже легко та швидко. Крім того, до процесу можна долучити дітей, а вони це дуже люблять. Зрештою, разом готувати веселіше.

Після того, як печиво буде готове, не поспішайте його їсти: аби «миколайчики» були ще гарнішими, їх можна розфарбувати глазур’ю. Смакувати випічкою краще, коли глазур застигне.

Рецептом смачних «миколайчиків», поділився ресторатор Євген Клопотенко.

ІНГРЕДІЄНТИ

• 350 г борошна

• 150 г цукру

• 150 г меду (гречаний)

• 75 г масла

• 1 ст. л. коньяку (або рому)

• 1 ч. л. розпушувача

• 1 ст. л. какао

• ½ ч. л. імбиру (мелений)

• ½ ч. л. кардамон (мелений)

• 1 яйце

• 1 ст. л. цукрової пудри

КРОК 1

Перемішайте і залиште масу охолонути

У мисці з’єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення й об’єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача та 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.

КРОК 2

Додайте в миску ром

Потім додайте в миску ром (приблизно 1 ст. л.).

КРОК 3

Додайте какао

Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.

КРОК 4

Змішайте сухі інгредієнти

В окремій посудині змішайте сухі інгредієнти — 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).

КРОК 5

Замісіть тісто

Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.

КРОК 6

Розкачайте тісто

Розкачайте тісто у шматок товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.

КРОК 7

Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом

Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.).

Вікторія ГРЕБІНЬ, «Вечірній Київ»

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *