Експерти перевірили 50 зразків різних виробників молочної продукції, що продається в столиці, та виявили 4 продукти, склад яких не відповідав інформації на етикетці.
Зокрема, фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Києві дослідили традиційні молочні вироби на вміст рослинних жирів (стеринів).
Серед продуктів, що не відповідали маркуванню, два види масла та два — твердого сиру:
- сир твердий 50% Український тм Pastoral;
- масло солодковершкове селянське 72,5% — виробник ТОВ «Миколаївмолпром» (с. Доманівка Миколаївська обл.);
- масло солодковершкове селянське 73% тм Українські корівки — виробник ТОВ «Терен Про» (с. Ременів Львівська обл.);
- сир російський 50% — виробник ТОВ «Кременецьке молоко» (с. Білокриниця Тернопільська обл.).
Як відомо, у виробництві традиційних молочних продуктів забороняється використовувати жири та білки рослинного походження, а також будь-які стабілізатори і консерванти. Інформація на упаковці не повинна вводити в оману споживачів. Обіг продуктів, які не відповідають маркуванню, забороняється.
Нагадаємо, що під час карантинних обмежень у Києві підсилено контроль за якістю харчування, зокрема, в школах. До речі, на сьогодні майже дві третини учнів молодших класів вважають їжу смачною, хоча ще на початку 2019 року у смітник йшло майже 80 відсотків шкільних сніданків.
Олександр Галух
«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!
Sourse: vechirniy.kyiv.ua