У столиці відкриваються дві виставки про Київ

Кожен із нас бачить місто по-своєму. Пропонуємо познайомитися з поглядом на Київ двох різних митців. Один – дизайнер та метамодерніст – презентує бачення майбутнього Києва у графіці, інший – науковець, психолог та громадський діяч – у живописі. 

Виробники мрій | Виставка Ігоря Нечитайленко Kyiv after all

Ігор Нечитайленко – художник, дизайнер, артдиректор, псионафт, дослідник, метамодерніст.

– Я бачу майбутнє, як прекрасну постапокаліптичну біопанк-романтику без людства. Люди кидають міста й по вуха занурюються у віртуальний світ. Вони залишають колись жваві ландшафти без свого шуму. Природа відроджується, розростаючись немов на стероїдах. Гриби та кактуси тісно переплітаються в порожніх скелетах міст та танцюють психоделічний танець фракталами нового життя. Київ спить і бачить про себе абсолютно нові сни, – розповідає митець.

У програмі – презентація виставки картин Ігоря Нечитайленко з серії Kyiv after all та спілкування з художником.

Коли: о 18:00.

Де: Line M concept, Нижній Вал, 37.

Вхід вільний.

Відкриття виставки «Фельдман про Київ»

Альберт Фельдман – директор Українсько-ізраїльського Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр, громадський діяч, доктор психології, письменник… і художник.

– Київ. Є щось невловиме в його атмосфері, в його вуличках, храмах та парках. Київ не нав'язується – ти сам починаєш прагнути до нього. Коли їдеш з Києва, то здається ніби «завмирає» життя, а приїжджаючи назад – народжується знову. Київ – вічне місто, як Єрусалим. Київ – місце сили. Він надихає та зцілює. Києво-Печерська Лавра, Михайлівський собор, Софійський собор, Андріївський узвіз – місця, куди хочеться прийти і сьогодні, і завтра, і післязавтра. Красень Дніпро з величезним зеленим масивом на узбережжі! Київ прекрасний своїми заходами і світанками, восени і навесні, у холод і в спеку. Він вабить духовністю та свободою! Київ – місто-магніт, який закохує з першої зустрічі, у якому неможливо заблукати та який не можна забути. Він не схожий на жодне інше місто, він особливий. Київ хочеться писати і зберігати на полотні його види, навіть художнику, який не народився у ньому, – стверджує він. 

На вас чекає презентація виставки художника Альберта Фельдмана, DJ-set, шампанське.

Коли: о 19:00.

Де: «Віннер Автомотів», просп. Степана Бандери, 24-д.

Вхід вільний.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *