У столиці відкрили альтернативний музей сучасного мистецтва

В Київському інституті автоматики відкрили "першого музею сучасного мистецтва". Проєкт обіцяв познайомити з роботами відомих авторів періоду незалежної України.

Це виявилося акцією митців, які мають в будівлі художні майстерні. Таким чином вони привернули увагу до необхідності створення музею сучасного мистецтва України, що давно обговорюється і досі не реалізовано. Щоб прискорити процес, ініціатори створили петицію.

— Необхідність державної інституції, яка б мала архіви, колекцію робіт художників починаючи з періоду незалежності, сучасних кураторів і знавців музейної справи та належний виставковий простір є очевидною. Питання створення Музею Сучасного Мистецтва України затягнулося на завеликі терміни. Вимагаємо більше не відкладати цю справу до 'кращих часів' і почати процес у 2020 році, як було заявлено, і надалі всіляко підтримувати його реалізацію, — стверджують вони. 

Сама виставка складається з творів молодих художників — омажів  ( у мистецтві — наслідування (і жест поваги) іншому художнику) на роботи видатних українських митців. А саме  — 14 художників з історії українського мистецтва періоду незалежності, як Голосій, Тістол, Савадов, Чичкан, Ралко, Маков, Сільваші, Вайсберг, Животков, Ройтбурд, Гусєв, Кадирова, Цаголов, Подерев'янська, Гнилицький, Будніков, Кадан, Наконечна, Сагайдаковський.

За словами співорганізатора проєкту Максима Мазура, кожен художник вибрав одного чи двох художників із сотні та створив на його картини омажі. Таким способом зробили версію музею сучасного мистецтва, якого немає. Для України, якщо вона хоче бути культурною країною, такий музей просто необхідний, вважають автори.

Подивитися експозицію можна до 6 листопада, з 14:00 до 20:00.

Адреса: вул. Нагірна, 22



Марія Катаєва, фото організаторів

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *