У столичній бібліотеці відкриють унікальний книжковий простір

В оновленій дитячій бібліотеці №115 Деснянського району (вул.  Бальзака, 28) відкриється пілотний проєкт нового "Сучасний бібліотечний простір". Про це повідомив президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін. 

— Запускаємо його разом з "Бібліотечною країною" та київською владою. В бібліотеці зробили ремонт, надають місце  для постійно діючої виставки. Кожен видавець має змогу представити весь асортимент своїх видань.  А бібліотекарі приїхати і потримати їх в руках, погортати. Будемо намагатись просунути цей проект у великі обласні центри. Бо, на жаль, сьогодні бібліотекарі не мають доступу до живої книги, — розповів він.

Детальніше про проєкт розповів на сторінці Асоціації  Ігор Степурін.

— Ми довго планували відкрити в Києві щось на зразок бібліоколлектора, куди можуть прийти бібліотекарі, керівники відділів комплектації не лише з багатьох бібліотек Києва та Київщини, але з усієї України та познайомитися з книгами різних вітчизняних видавництв, з їх новинками, а також вибрати книжки для закупівлі за ціною видавництва. І кращого рішення для такої ініціативи і створення такого місця, ніж нова сучасна бібліотека площею понад 1000 кв.м. у Києві знайти було складно, — повідомив він. — Ми хочемо, щоб ця сучасна бібліотека по вул. Бальзака, 28 у Києві стала "своїм" місцем не тільки для великих видавництв, а також для так званих "малих", спеціалізованих видавництв всієї України, видавців з регіонів країни, книги яких не завжди потрапляють на полиці книжкових магазинів, книжкових мереж і в коло зору бібліотекарів при відборі книжок для закупівлі.

Відкриття книжкового простору у бібліотеці і першу зустріч бібліотекарів Києва з українськими видавцями заплановані на 3 березня.

Нагадаємо, Бібліотека Деснянського району перетворюється на сучасний хаб

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *