У Софії Київській показують графіку видатного митця

У виставкових залах пам’ятки «Брама Заборовського» відкрили експозицію творів видатного українського художника Георгія Якутовича з фондової збірки Заповідника.

На виставці представлені два цикли ілюстрацій, тематично пов’язані з історією, культурою та побутом Давньої Руси-України. Це ілюстрації до драматичної поеми Івана Кочерги «Ярослав Мудрий», виконані 1963 року, та до повісті Івана Франка «Захар Беркут», створені вже на початку 1970-х років. 

Критики і художники високо оцінили ліногравюри до «Ярослава Мудрого» за їхній переконливий історизм, монументальність, винахідливість оперування штрихом і тоном. У 1964 році, коли святкувався 400-літній ювілей «Апостола» Івана Федорова, роботи Г. Якутовича були відзначені спеціальним дипломом імені Івана Федорова.

Ілюстрації до «Захара Беркута» виконані в техніці офорту, для якої характерні живописність і багатство фактурних можливостей. Задум проілюструвати «Захара Беркута» в Якутовича з’явився тоді, коли він працював головним художником однойменного фільму, який вийшов на екрани 1971 року. 

Виставка працюватиме до 30 серпня 2020 року. 

Адреса: Національний заповідник «Софія Київська», вул. Володимирська, 24.

Нагадаємо, на Контрактовій площі познайомлять з невідомим Кримом

✦ Марія Катаєва

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *