У музеї Ханенків нові експонати: що подивитися

До завершення року у експозиції Музею Ханенків відбулися важливі зміни:




У залі «Велика вітальня» розмістили дев’ять дерев’яних скульптур. Всі вони походять із колекції Богдана та Варвари Ханенків та були придбані на європейських аукціонах кінця 19 – початку 20 століття. Їх експонування стало можливим завдяки виготовленню спеціальних вітрин.



Ці пам’ятки – унікальні для України зразки європейської поліхромії пізнього Середньовіччя. П’ять із них експонуються вперше після тривалої реставрації. Наприклад, «Свята Маргарита» Яна ван Стеффесверта (близько 1460 – близько 1531), кельнський релікварій «Діва-мучениця з почту Святої Урсули» (близько 1460 – 1470) та улюбленець глядачів – «Святий Георгій» німецького майстра кінця 15 століття. 



Також у європейській експозиції з'явилися два венеційські стільці 18 століття з золоченням та горіховий шафа-кабінет 16-17 століття. Частина вже знайомих відвідувачам експонатів змінила місце експонування та постала у нових ракурсах для розглядання. 



До новорічних свят в Музеї Ханенків планується оновлення вітрини з порцеляною. Експозиція поповниться творами кращих виробництв фарфору Європи: поряд із майсенською порцеляною буде представлено посуд і пластику Севра (Франція) та Відню (Австрія). Це унікальні вироби, створені у перші десятиліття існування мануфактур, та рідкісні експонати, виконані за складними технологіями 18 – 19 столітть. 

В цей період згадані три виробництва були законодавцями «порцелянової» моди, їх стиль наслідували, їх працівників переманювали на інші виробництва, їх речі наповнювали королівські скарбниці. 

Реставраційні та консерваційні заходи провели фахівці Національного науково-дослідного центру України, передекспозиційну підготовку забезпечили реставратори Музею Ханенків, спеціальне експозиційне обладнання виготовлене ТзОВ «Культпроектмонтаж».

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *