У колишньому спа-салоні у Києві влаштували експериментальну виставку

Марія КАТАЄВА

В  модерністській будівлі округлої форми на Рейтарській триває виставка «Галерея «Сабіна» —  випускний проєкт студенток і студентів вечірніх програм напряму Contemporary Art набору #KAMA13, кураторками якого є Леся Хоменко, Ліза Герман та Марія Ланько. 

Назва тимчасового артпростору була запозичена у колишнього спа-центру, що знаходився в будівлі.  Як розповіли "Вечірньому Києву". колись ця будівля була частиною лікарні, потім тут знаходився спа-салон. Після закриття виставки, галерея припинить своє існування, а будівлю буде реставровано її власниками та трансформовано в комерційний багатофункціональний простір.  

Виставка відбувається під час реконструкції будівлі, а експозиція побудована навколо пустого центру утвореного величезною діркою, яка є наслідком демонтажу. На виставці представлені індивідуальні роботи 23 художників та художниць, в яких вони досліджують питання доцільності живопису у 21 сторіччі, життєвого шляху предметів мистецтва, історичної пам’яті та маніпуляції нею, антропоцентричної епохи та її карантинних трансформацій, говорять про ідентичність та тілесність.

Серед цікавинок — тир, голова Батьківщини-Матері на стелі, басейн з підсвіткою на тему соціальної дистанції. А ось ванна — це те, що залишилося після спа салону.  

Коли: 4 серпня з 15.00 до 21.00

Де: вул. Рейтарська, 15

Перебування в галереї можливе відповідно карантинних норм — до 10 осіб у приміщенні. Відвідувачів просять користуватися захисними масками.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *