Юні журналісти показали виставу особливим дітям у Києві

Юні журналісти ІТА «ЮН-ПРЕС» та вихованці театральної студії «Неформат» ДЮК «Олімпія» (керівник – Наталя Плохотнюк) підготували виставу «Ти – особливий!». Прем’єра вистави відбулася в спеціалізованій школі-інтернаті № 11 для дітей з ослабленим зором.

– … Десь дуже далеко була особлива країна. У цій країні жили казкові мешканці – велікси. Вони були всі різні: у когось був великий ніс, у іншого – великі вуха, хтось був високий, хтось – низький, хтось мав веснянки чи великі окуляри… Кожного дня велікси робили одну і ту ж річ: вони роздавали один одному наліпки – золоті зірки і сірі плями. Веліксам дуже подобалось оцінювати один одного. Найкрасивіші велікси, спритні, талановиті, ті, що вміють красиво говорити, співати, танцювати – отримували зірки, а інші, у яких виходило не все так добре, отримували плями…, – так починається вистава.

За короткий час королівство невпізнанно змінилося: з’явилися невдахи і улюбленці, всі стали шукати один у одного всілякі вади, нагороджувати непричетних і карати невинних.

Фіналом цієї казки є слова Феї Доброти Еллі, яка переконує Панчінелло і всіх героїв та глядачів у тому, що кожен із них – особливий: «Хто вони такі, щоб оцінювати один одного і давати зірки, або кружечки? Вони такі ж велікси, як і ти. Як і кожен із вас. Що вони думають про тебе – це не важливо. Пам'ятай: ти – особливий, як і кожен із вас. Ти ні на кого не маєш бути схожим, бо всі ми цікаві саме тим, що різні!»

Юні актори й журналісти гралися й співали разом із дітьми-глядачами. І спочатку навіть розгубилися, коли побачили, скільки виявилося бажаючих узяти участь у конкурсах та  іграх, але потім вдало «розрулили» ситуацію. 

– Ми плануємо показати цю виставу в столичних інтернатах для дітей з особливими потребами і в центрах соціальної реабілітації, – кажуть організатори вистави.

Вероніка КАЗАЧИНА, «ЮН-ПРЕС»; фото автора

Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *