Театр Франка у Києві відсвяткує століття творчими вечорами

27 і 28  серпня Національний театр імені Івана Франка нарешті проведе великий ювілейний вечір на честь свого 100-річчя. Він був запланований на весну та його перенесли через карантин.  

Ювілейний вечір триватиме два дні поспіль. Глядачі побачать екскурс в історичне минуле театру, творчі сюрпризи від молодого покоління франківців. Дата вибрана не випадково – цього дня виповнюється 100 і пів року від дня народження театру (28 січня 1920 року). 

Коли: 27 та 28 серпня о 19:00.

Де: Театр Франка, площа Івана Франка, 3.

Вартість квитків: від 80 грн.

ДОВІДКА

28 січня 1920 року – виставою за п’єсою Володимира Винниченка «Гріх» відкрився перший сезон театру імені Івана Франка. 

Об'єднавшись у Вінниці у роки громадянської війни, митці з різних регіонів України назвали колектив – Новий драматичний театр імені Івана Франка. Очільником Театру обрали Гната Юру. З того часу театр мандрує різними містами. А 1926 року (влітку) театр рішенням уряду перевели з Харкова до Києва, поселивши у приміщенні знаменитого Театру Соловцова у центрі столиці.

На сцені театру розкрили свої таланти та стали відомими Амвросій Бучма, Наталія Ужвій, згодом – Галина Яблонська, Богдан Бенюк, Петро Панчук, Анатолій Хостікоєв, Олексій Богданович. У стінах театру почалися акторські династії Михайла Задніпровського та Богдана Ступки. 

До свого ювілею театр вже презентував книжкову серію, що складається з текстів про історію театру, архівних документів, фото та оглядів вистав минулих років.

Нагадаємо, Київська картинна галерея готується до оновлення.

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *