Сьогодні у столиці відзначають День Ізоляції

9 червня 2014 року відзначають День Ізоляції – день, коли представники терористичної організації «ДНР» захопили територію ІЗОЛЯЦІЇ в Донецьку, і перетворили приміщення фонду в найстрашнішу в'язницю в окупованому Донбасі. 

Шостий рік поспіль команда ІЗОЛЯЦІЇ збирає в Києві, звідки фонд наразі реалізує свою діяльність, своїх прихильників та послідовників, серед яких митці, журналісти та громадські активісти, більшості з яких теж довелося покинути свої домівки в Криму і на Донбасі. 

Під час заходу обговорять найвизначніші події, які відбулися в житті нашої інституції та те, наскільки вони пов'язані зі змінами в Україні. Цьогоріч на День ІЗОЛЯЦІЇ зроблять важливе оголошення щодо повернення фонду на Донбас і презентують документальну стрічку про перетворення Ізоляції в Донецьку із культурного середовища на в'язницю. Автор стрічки – журналіст Сергій Іванов.

Подія відбуватиметься в онлайн форматі (трансляція з київської локації). Приєднатися до неї можна буде на Facebook сторінці фонду IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives.

Програма:

15:00 – Відкриття заходу.

15:30 – Пресконференція з нагоди шостої річниці Дня ІЗОЛЯЦІЇ.

Учасники: Любов Михайлова, засновниця фонду ІЗОЛЯЦІЯ (відео), Оксана Саржевська-Кравченко, директорка фонду, Катерина Філюк, кураторка фонду (відео), Михайло Глубокий, директор з розвитку фонду ІЗОЛЯЦІЯ, Сергій Іванов, журналіст.

16:00 – Показ документального фільму до річниці захоплення фонду ІЗОЛЯЦІЯ в Донецьку і перетворення її на тюрму «МГБ «ДНР».

Один з ватажків «ДНР» та ініціатор захоплення фонду, Роман Лягін, з серпня 2019 року знаходиться в руках українського суду. Процес штучно гальмується. Кат перебуває в непорівнянно комфортніших умовах нині, ніж його колишні жертви. Чи здійсниться правосуддя?

17:30 – Обговорення фільму за участі Сергія Іванова, Дмитра Потєхіна (блогер та колишній бранець тюрми Ізоляція), Гамлета (митець).

Що справа Романа Лягіна каже нам про українське правосуддя? Чи не є його безкарність прихованою амністією колишніх ватажків «республік»? Як відсутність верховенства права гальмує розвиток демократичних процесів в Україні?

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *