Оксана Забужко та Наталія Ворожбит отримали особливу премію у Києві

У столиці відбулася церемонія вручення незалежної премії Women in Arts 2020. Нагородження пройшло в рамках мистецького марафону HeForShe Arts Week та святкування річниці руху HeForShe в Україні.

Мета премії – відзначити досягнення жінок, що працюють у різних галузях культури та публічно подякувати їм за внесок у розбудову сфери, надихнути на нові досягнення.

Церемонію нагородження провели з дотриманням усіх рекомендацій щодо проведення заходів під час пандемії коронавірусу COVID-19: кількість гостей була обмеженою, натомість була забезпечена онлайн-трансляція.

Лауретками премії цього року стали:

Жінки у візуальному мистецтві – Лада Наконечна;

Жінки в музиці – Альона Савраненко (alyona alyona);

Жінки в театрі і кіно – Наталія Ворожбит;

Жінки в літературі – Оксана Забужко;

Жінки в культурному менеджменті – Юлія Сінькевич;

Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях – Дарія Бадьйор.

Номінанток та переможниць обирали більше 40-ка незалежних експертів та експерток у сферах, які відповідають кожній з номінацій. Головними вимогами до конкурсанток були наступні: професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання.

Статуетку-нагороду для премії Women in Arts створила українська скульпторка Марія Куліковська. Її форма – це кисті жіночих рук, які переплітаються. На думку художниці, жіночі руки символізують підтримку і захист, а також жіночу працю. Основою для скульптури стали кисті рук самої художниці.

Премія Women in Arts має на меті закласти фундамент для традиції, що може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення.

Фото UN Women

Читайте більше цікавих новин у рубриці "Неофіційно"

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *