Незвичний Голосіїв: підземні переходи прикрасять книгами та автобусами

Підземні переходи На проспекті Науки, що в Голосіївському районі столиці, перетворять на артоб'єкти. Капітальний ремонт двох переходів проводить Кондитерська корпорація Roshen.

Про це повідомляється на офіційному сайті. 

– В травні підземні переходи, які ведуть з проспекту Науки до Центрального автовокзалу та Деміївського ринку в Києві, закрили на ремонт. На час ремонту для пішоходів обладнано наземний перехід із світлофором, – зазначили у корпорації. 

Перший перехід відкриють в другій половині липня, а до першого вересня буде готовий другий перехід, який веде від кута фабрики до ринку і автовокзалу. 

За перетворення стін підземних переходів у твори сучасного мистецтва відповідає «Урбан Клаб». У проєкті залучено таких українських муралістів та графіті-художників: Саша Корбан, Андрій Кальков, Славік Шум.  

Щоб пішоходам було просто орієнтуватися, розробили спеціальну навігаційну систему. Наприклад, синя кольорова гама вказує дорогу до Автовокзалу, відтінки жовтого кольору – до Roshen Plaza, сірого – до бібліотеки ім. Вернадського, а бірюзово-помаранчева гама – до Деміївського ринку. 

Окрім кольорових орієнтирів, у своїх абстрактних композиціях митці використовують також і тематичні елементи, що асоціюються з тим чи іншим об’єктом (книги, валізи, автобуси з пасажирами тощо).

У переходах також встановлять нове освітлення та замінять дренажні насоси.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *