На Подолі проведуть незвичайну виставку

Сьогодні починає роботу виставка-інтервенція з загадковою назвою""Любителям Швейцарії", в рамках якої охочі зможуть попасти у будівлю-байлер та побачити архівні зображення. 

— У подвір'ях будинків ансамблю житлового пізньорадянського проєкту “4квартали на Подолі” закладено багато місць для відпочинку місцевих. Одне з них вже давно пустує через те, що вхід туди був заварений арматурою та облитий смолою. Мова про дах бойлерної, яка була зведена разом з іншими будівлями проєкту у 80-ті. Там буде проведена виставка-інтервенція, яка залучатиме глядача до невербального контакту з подвір’ям, навколишніми об'єктами та автентичним простором даху, який спробують використати за призначенням, — йдеться в описі події. 

Експозиція складатиметься з архівних зображень знайдених на сторінках офіційного радянського щомісячника “Советское фото” за роки, коли ідея 4-х кварталів втілювалась. Символічне перенесення відвідувача у зону зіткнення з тогочасною візуальною та монументальною культурою надасть можливість прослідкувати зміну фокусу зору, який був притаманний творчій енергії періоду до-, пере- та післябудови. Фотографії буде розміщено на поверхнях знайдених поблизу будинку дерев’яних вікон та дверей, які були демонтовані внаслідок ремонтів. 

Виставка відкриється у суботу 20-го червня о 18:30 та триватиме до півночі. Також буде можливість відвідати її протягом неділі 21 червня. Для того, щоб потрапити до простору виставки, треба знайти будівлю-бойлерну за адресою вул. Оболонська, 19 та зателефонувати за номером 0974795332(Максим), вас зустрінуть та допоможуть знайти вхід. Шукайте більш детальні інструкції з фото в окремих постах у цій події.

Вхід безкоштовний. Протягом заходу відвідувачі зможуть підтримати організаторів, ГО “Розуміти Радянський Поділ” яка займається вивченням, переосмисленням та збереженням об'єктів пізньорадянської архітектурної спадщини. Усі внески підуть на відновлення оригінальних елементів оздоблення, які встановлені у подвір'ях за проєктом.

Дізнатися більше про “4квартали на Подолі”

Нагадаємо, на Львівській площі відкривається вулична нічна виставка

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *