На підтримку київського Довженко-Центру проведуть мітинг

28 травня Довженко-Центр заявив про настання стану неплатоспроможності. 

— Від початку 2020 року інституція не отримала плановане державне фінансування за бюджетною програмою 1806030 "Державна підтримка кінематографії", що пов'язано з незатвердженням Міністерство фінансів України поданого Міністерство культури та інформаційної політики України (МКіП) проекту паспорту програми. Однією з причин незатвердження паспорту є саботаж керівництвом ДержКіно України своїх обов'язків у частині організації бюджетного процесу та подання в Мінфін занижених показників фінансування Центру всупереч затвердженому МКіП річному плану підприємства та Порядку використання коштів, затвердженого Постановою КМУ від 18 квітня 2018 р. № 339, — йдеться у заяві.

30 травня усіх охочих запрошують на онлайн-мітинг в підтримку Довженко-Центру, що є найбільшим кіноархівом України,  єдиним членом Міжнародної федерації кіноархівів FIAF в Україні, однією з найдинамічніших культурних інституцій України з широким міжнародним представництвом у кіногалузі.

Онлайн-мітинг буде транслюватися на стіни Міністерства культури України (вул. Івана Франка,19). Крім того, на стінах Міністерства покажуть фрагмент відреставрованої версії фільму “Земля”, режисера Олександра Довженка, музику до якого написав гурт ДахаБраха. 

Щоб долучитись до акції, завтра о 20.00 перейдіть за лінком в zoom-конференцію. Лінк з'явиться в події. Кількість осіб, які можуть бути в Зумі є обмеженою, тому ви також можете прийти під стіни Міністерства. Організатори просять мати маску і зберігати дистанцію для загальної безпеки.

Профільні інституції та культурна спільнота закликають вжити термінових заходів для порятунку Центру Олександра Довженка та фінансування галузі і затвердити паспорт фінансування бюджетної програми 1806030 "Державна підтримка кінематографії". Свою підтримку установі висловили Департамент культури КМДА, Національна спілка театральних діячів, PEN Ukraine, представники театрів, митці та багато інших. 

Підписати петицію Президенту України на підтримку Національного центру Олександра Довженка



 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *