Музей Марчука можуть створити за міський кошт: які умови

Місто запропонувало видатному художнику Івану Марчуку створити його музей за міський кошт. Ініціатива з’явилася після того, як було введено мораторій на будівництво в буферних зонах «Софії Київської» та «Києво-Печерської Лаври».

Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

Фактично це стало офіційною забороною будівництва приватної будівлі, де, зокрема, мав знаходитися музей Івана Марчука. Мультифункціональна декількаповерхова будівля з величезним паркуванням, офісними приміщеннями і ресторанами не може бути побудована на схилах Дніпра. Саме в цьому приміщенні мав знаходитися музей Марчука.

Крім того, ця територія підпадає під буферну зону Національного заповідника «Софія Київська» і там заборонено будь-яке нове будівництво.

– Інформація, що місто відсудило у художника суму у 6 мільйонів гривень некоректна. Ділянка, про яку йдеться, вже більше 10 років в оренді у приватної структури, і жодне будівництво там так і не було розпочато. Водночас, ми відкриті до прямого діалогу з митцем. І зважаючи, що будувати на цій території не можна, разом із Департаментом комунальної власності та Департаментом культури ми напрацювали варіанти, де можна розмістити музей з урахуванням розташування на найкращих туристичних маршрутах, – зазначив Валентин Мондриївський.

Для реалізації проєкту «Музей Івана Марчука» за кошти міста необхідне виконання певних умов, а саме: картини мають бути передані до частини Державного музейного фонду України. Надалі вони зберігатимуться в одному з музеїв міста Києва, а після створення персонального музею митця стануть основою його колекції.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *