Киян запрошують відвідати 3D тури столичними музеями та церквами

З метою попередження епідемії COVID-19, в місті закрилися на карантин всі музеї. Втім, завдяки сучасним технологіям, ви можете познайомитися і прогулятися кількома київськими музеями онлайн. 

МУЗЕЙ ХАНЕНКІВ



Для Музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків розробили 3D-тур будівлею. Створенням проєкту займалася компанія Inside Production. Віртуальна екскурсія дає змогу пройтися залами музею на першому та другому поверсі. Роздивитись експозицію, а також інтер’єр будівлі.

Фонди Музею Ханенків включають більше 25 000 предметів. Близько 1000 вибраних артефактів експонується постійно.

ЗАПОВІДНИК СОФІЯ КИЇВСЬКА



Національний заповідник «Софія Київська» пропонує оглянути 3D-модель Андріївської церкви, а також здійснити віртуальний тур Софійським собором та Кирилівською церквою.

КИЇВСЬКА ФОРТЕЦЯ



Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця» – це унікальний музейний комплекс загальною площею більше 10 га, створений на базі Госпітального укріплення Київської фортеці, який включає наступні експозиції: експозиція «Історії вітчизняної фортифікації», експозиція «Історії використання споруд Київської фортеці» та експозицію під відкритим небом з оборонними валами, фортечною стіною та капонірами, а також найбільший в Європі Лисогірський форт площею 118,7 га в Голосіївському районі м. Києва.

Онлайн доступні колекції музею та 3D тур експозиціями, а також відео 360°.

МУЗЕЙ ГОЛОДОМОРУ



У час, коли музей закритий для відвідувачів, пропонують віртуальний 3D тур Залою пам’яті Музею Голодомору!

МУЗЕЇ ПРОСТО НЕБА

1



Google Ukraine, у партнерстві з Міністерством культури України, оцифрували сім музеїв у різних регіонах України і створили спеціальний сайт «Музеї України просто неба», де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проєкт є частиною кампанії «Автентична Україна».

3D-тури музеями просто неба представляють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та архітектурних об'єктів з усіх регіонів України, датованих XV-XIX століттями. Серед київських музеїв – Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів) та Центр народознавства «Мамаєва Слобода».

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *