Іван Франко та Олена Пчілка гуляли на Андріївському узвозі

У суботу, 26 вересня, вдруге пройшов перформанс «Іван Франко у Києві».

Подія відбулася на Андріївському узвозі та на Європейській площі біля Національної філармонії України. Супроводжували галицького гостя видатні діячі української культури кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Іван Франко, роль якого виконував Станіслав Кирилов, мандрував «перехресними стежками» української столиці у супроводі Олени Пчілки (роль зіграла Ольга Нижник), Володимира Качали (Юрій Мильчаковский) та Сергія Киричинського (Михайло Чекан).

– Ми перенеслися до Києва кінця ХІХ століття, в час, коли Іван Франко приїздив до Києва для налагодження контактів з київською інтелігенцією. Відтворення цілісної історичної картини перебування Франка у Києві у 1885-1886 роках дає змогу пізнати справжнього Франка, не лише Каменяра чи «Вічного революціонера», а видатного діяча цілої епохи: живого, багатогранного, суперечливого, – зазначають організатори з Міжнародного фонду Івана Франка.

Нагадаємо, що перформанси «Іван Франко у Києві» відбуватимуться щотижня у вихідні дні. Дійство щоразу відбуватиметься на іншій локації.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *