Як святкували Різдво у центрі столиці

Учора, 7 січня, у Києві святкували Різдво просто неба на Софійській та Михайлівських площах.

Фольклорні гурти практично цілий день колядували – славили народження Ісуса Христа та бажали киянам та гостям столиці щастя і здоров’я у новому році.

Також у центрі столиці можна було натрапити на учасників вертепів: Ангели та пастушки, Царі та Свята родина. Сценки зі Святого писання розігрували не лише на сценах, а просто посеред вулиці.

Традиційною була й хода Звіздарів, яка пройшла зі Софійської до Контрактової площі. Яскраво оздоблені зірки є символами Різдва.

До слова, у Києві продовжується зимовий цикл свят. На Святого Василя, 14 січня, на Подолі щедруватимуть і виступатимуть фольклорні колективи.

Також на Співочому полі до 2 лютого триватиме новорічний фестиваль гігантських китайських ліхтарів «Легенди Піднебесної», де можна побачити понад 30 ілюмінаційних локацій, відвідати дитячі зони та резиденцію Санта Клауса із подарунками, фуд-зону з китайськими ресторанами, ярмарок сувенірів, тематичні майстер-класи тощо.

До 20 січня можна відвідати «ЙОЛЬ: Новорічне місто магії!» у парку імені Тараса Шевченка.

10 – 11 січня у легкоатлетичному манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності (проспект Павла Тичини, 18) відбудуться відкриті змагання з легкої атлетики «Різдвяні старти – 2020».

А 19 січня біля каплиці на честь Хрещення Господнього в парку культури та відпочинку «Гідропарк» киян запрошують на свято Водохреща.

Фото Олексія ІВАНОВА

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *