Художниці презентували у Києві свої пошуки гармонії

Марія КАТАЄВА

На першому поверсі Музею історії Києва показують роботи 17 художниць у спільній виставці «У пошуках гармонії»​.



– Людині притаманне прагнення до ідеалу та бажання оточувати себе тим, що дарує відчуття краси і довершеності. Ще філософи Стародавньої Греції писали про те, що основою прекрасного є гармонія, а її уособленням – жінка, адже їй властиво дбати про те, у якому світі житимуть її діти й онуки. Вона може гармонізувати простір навколо себе, бачити красу у звичних речах, а також діяти засобами культурного впливу, щоб поширювати прекрасне, – стверджують організатори.


  

Організатор виставки – фундація W’ART, створена 2018 року, об’єднує українських художниць задля спільної творчості, співпраці, миротворення, пошуку компромісних рішень, розбудови толерантного демократичного діалогу між митцями світу.



– Нам важливо, щоб у навколишньому світі панівними були почуття любові, добра, взаєморозуміння, поваги, власної гідності та шанобливого ставлення до свого минулого, яким би складним та наповненим протиріччями воно не було. Це наше минуле і змінити його вже неможливо. Та ми можемо вплинути на подальший розвиток подій. І саме від нас залежить, яким ми створимо наше майбутнє. Тож ми прагнемо творити Світ добра, гармонії, краси, мудрості і толерантності, – зазначає співзасновниця Фундації W’ART Світлана Леонтьєва.



Виставка «У пошуках гармонії» поєднала різних жінок-художниць з усіх куточків України. Учасниці проєкту мають різний вік, освіту, вподобання, тематику і стиль живопису. Та їх об’єднує нестримне бажання створити навколо себе гармонійний простір, досконалий і зрозумілий, а також досягнути у творчих пошуках справжнього порозуміння.

Учасниці проєкту: Світлана Леонтьева, Наталія Ширант, Олена Кучерук, Леся Бабляк, Тетяна Чупис, Наталія Микитенко, Оксана Церковна, Тамара Волощук, Тетяна Білоус, Ірина Леонова, Тетяна Бердник, Лілія Безверха, Світлана Жукова, Лариса Гутаревич, Валентина Суржикова-Гібнер, Ірина Стасюк, Аліна Шевченко.



Серед робіт – картини, написані олією та акрилом, акварелі. Серед жанрів – портрети, натюрморти, пейзажі, квіти.


Є й цікавинки. Наприклад, ошібана – пресована флористика. 

Або створені з соломки, рогу, бурштину, шкіри.

Знайшли ми на виставці й київські краєвиди. 



Успенський собор Києво-Печерської Лаври Світлани Леонтьєвої.



Вечір на Оболоні Світлани Жукової.   

«У пошуках гармонії»

Коли: до 22 грудня.

Де: МВЦ Музею історії Києва, вул. Б. Хмельницького, 7.

Вартість квитків: 30 грн, пільговий – 20 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *