Гучні прем’єри грудня в театрі на Подолі: Шинель та Сірі бджоли

В грудні Театр на Подолі підготував шанувальникам низку яскравих прем'єр та спеціальних проєктів.  

Сірі бджоли. Прем'єра!



Ексклюзивно в театрі на Подолі вистава за романом Андрія Куркова «Сірі бджоли», який увійшов до шорт-листа «Книги року BBC-2018».

Вороги дитинства не можуть стати вірними друзями, але їм доводиться проводити холодні зимові вечори у компанії один одного. Бо їх лишилося лише двоє. Два останні мешканці села.

«Це загалом історія дуже звичайна. Про людей, далеких від банальної політики, від її лозунгів, про людей, які сумніваються, — розповідає режисер Віталій Малахов. —  У п’єсі немає одного – за Україну, а іншого – проти неї. Персонажів ситуація змусила обирати сторону, життя поставило у такі обставини, що одному з них зручніше ходити за провіантом на територію, підконтрольну окупантам. Такий вибір не можна засуджувати, бо війна протиприродна для людини.

Коли: 7, 8 та 22 грудня

Вартість квитків: 200-700 грн.

Шинель. Прем'єра!



У департаменті…  Краще не називати, в якому департаменті, служив один чиновник, взагалі нічим не примітний, низенький на зріст, трохи рябуватий, зі зморшками по обидва боки щік. Прізвище його було Башмачкін. Ім’я — Акакій Акакійович. Навряд чи де можна було знайти людину, яка так служила би своїй посаді. Він служив не просто ретельно, — ні, він служив з любов’ю. Із довічного титулярного радника глузували всі, хто насідає на тих, хто не здатен кусатися.

Втім, у своєму переписуванні йому ввижався свій розмаїтий і приємний світ.

Так і пройшло би мирне життя чоловіка до глибокої старості, якби не було різних лих, розсипаних на життєвій дорозі – в житті нашого героя з’явився світлий гість в образі Шинелі, яка вкрай змінила його злиденне життя.

Режисерка — Валерія Федотова.

Коли: 21, 22, 24 грудня

Вартість квитків: 300 грн.

Емоції без спецефектів 2.0



Копродукція із Театральная мастерская Николая Рушковского!

В програмі — 4 вистави.  

"Віслюк має бути худим": Для всіх, хто сумує за гарним детективом у камерному форматі. Інтрига, кохання і гумор за Довлатовим (5 грудня).

"Диваки" — історія про диваків навколо нас, а ще данина пам'яті Шукшину, який міг дуже тонко описати душевні переживання простих людей (6 грудня).

 "Нейтральна смуга" — ро скасування політичних меж і кордонів. Актуальна версія миру і нейтралітету (10 грудня).

"Якось воно буде …" — Остап Вишня точно щось знав. Адже як ніхто влучно описав менталітет українців майже 100 років тому і це все ще про нас сьогоднішніх… (27 грудня)

Вартість квитків: 250 грн.

Тіло театру на вечерю. Вистава / Лекція / Public Talk



Театр на Подолі і театр «Мізантроп» ініціюють новий спільний проект, який проведе урок радикальної анатомїї сучасного мистецтва.

В програмі —  «перфолекція» культуртрегера із Санкт-Петербурга Віктора Вілісова, , що розповість «як дивитися на сучасний театр, щоб не боліли очки».

І нова прем’єра театру «Мізантроп» – вистава «Дуб Майкла Крейг Мартіна», що грається без акторів, декорацій і завчених текстів, – лише режисер, який створює виставу у режимі реального часу з одним із глядачів.

Коли: 16 грудня

Вартість квитків: 300-900 грн.

Orpheus and Eurydice Forever



Fantasy Опера — це трансформація в інтерактивний стиль електро-рок-опери «Орфей та Еврідіка Назавжди», яку глядач міг бачити в оперних театрах України та театрах інших країн. У виставі зібрані унікальні голоси: найвищий чоловічий голос Tenor Altino, і найнижчий чоловічий голос Bass Profundo.

Весь музичний матеріал для опери був написаний «з чистого аркуша». При записі був задіяний симфонічний оркестр, академічний хор, DJ set.

Ця взаємодія живих акторів з об'ємним відеозображенням, яке повністю занурює глядача в давньогрецький міф про кохання напівбога Орфея до лісової німфи Еврідіки. Створена ілюзія об'ємного казкового простору, в якому знаходяться герої шоу. Перше в світі шоу повного метражу, а не окремого номера, де застосована така технологія.

Музика була написана композитором Михаїлом Брунським.

Коли: 28 грудня

Вартість квитків: 300-750 грн.

Нагадаємо, від бароко до джазу: чим здивує столична філармонія у грудні

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *