Фігура Леоніда Кравчука поповнила експозицію столичного музею

Музей Становлення української нації презентував новий експонат в експозиції «Українські діячі-патріоти» – фігуру першого президента незалежної України Леоніда Кравчука, а презентувати її приїхав сам перший президент!

Фігура виготовлена із унікального силіконового матеріалу – «кібершкіра», який дає можливість максимально реалістично передати зовнішність людини. Над створенням фігури працювали українські скульптори, художники та постижери. Прототипом фігури був сам Леонід Макарович, який терпляче пройшов усі етапи сканування.

Музей «Становлення української нації» – унікальний інноваційний музей, у якому 1 600-річна історія України представлена в цікавому мультимедійному форматі через постаті та сюжети. У ньому представлено багатовікову історію нашого народу від часів Русі до сьогодення за допомогою 100 реалістичних фігур видатних українців від Княгині Ольги до Джамали. Всі фігури зібрані в 25 сюжетів і об'єднані спільною ідеологічною лінією або визначною історичною подією. Сюжети мають інформаційні стенди, які зроблені на підставі історичних досліджень, підтверджених істориками.

Фото Олексія ІВАНОВА

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *