Атлантида та історія улюблених мультфільмів: нові картини в київських кінотетрах

Марія КАТАЄВА

На великих екранах – чергова порція кінопрем'єр. Серед них дві українські новинки: номінант на Оскар про майбутнє Донбасу та документальна стрічка про життя й творчість знаного мульитплікатора Давида Черкаського. Також в прокат вийшли кримінальна драма про поліцейських,  бойовик про збирачів богрів, комедії про два подружжя, несподівані пригоди матусі немовля та агента, який почав розуміти тварин. 



Атлантида

2025 рік, Донбас. Війна закінчилася рік тому. Сергій (Андрій Римарук) бачив її на власні очі і досі не може забути. Він працює на місцевому металургійному заводі. Регіон став непридатним для життя – природа забруднена настільки, що це шкодить здоров’ю. Робота більшості людей, які тут залишилися, спрямована на подолання наслідків війни. Наприклад, Катя (Людмила Білека) бере участь у ексгумаціях тіл загиблих.

Військова драма «Атлантида» – переможець конкурсу «Горизонти» 76-го Венеціанського кінофестивалю. Автор сценарію та режисер стрічки Валентин Васянович каже, що ставив за мету передусім передати емоційний стан людей, які бачили війну, а не розповісти якусь історію. Виконавців ролей обирав виключно серед непрофесійних акторів. У кадрі з’являються колишній розвідник, а нині волонтер Андрій Римарчук, парамедик Людмила Білека, доброволець Василь Антоняк. Васянович впевнений, що жоден актор не зіграє достовірно почуття, які залишає по собі війна.



Зірка Давида Черкаського

Документально-анімаційний «фільм-портрет» розповість про цікаву, яскраву  і чудову людину, мультиплікатора Давида Черкаського, який все життя ділиться своєю радістю з навколишнім Світом. Тим більше, що  у нього всього багато: і друзів, і фільмів. Одних тільки котів — шість! 

«Острів скарбів», «Лікар Айболить», «Пригоди капітана Врунгеля» — невмируща класика, яку створив Давид Черкаський. Це легендарна людина і творець, на мультиплікаціях якого зростало не одне покоління.



Кримінальна драма «Нічний патруль»

Троє паризьких поліцейських – Вірджині (Вірджинія Ефіра), Астрід (Омар Сі) та Ерік (Грегорі Гадебуа) разом працюють в нічну зміну. У кожного з них є своя причина, чому вони не хотіли б бути вдома цього вечора. Колегам доручено доправити до аеропорту іноземця, аби він полетів на свою батьківщину. Дорогою поліцейські розуміють, що на біженця Тахірова (Пейман Моааді) у Таджикістані, куди його відправляють, чекатиме неминуча смерть. Усі троє замислюються над тим, щоб дати біженцю втекти. Проте натякнути на це чоловіку досить складно – він не розуміє ані французької, ані англійської мов.

Картину зняла французька режисерка Анн Фонтен, яка має дві нагороди Венеціанського кінофестивалю. У основу сценарію ліг роман «Police», написаний Х'юго Борисом 2016 році. Як і в оригінальній книжці, у фільмі одні й ті самі короткі епізоди показуються очима різних персонажів.



Комедія «Друзі на всю голову» 

Багато років поспіль триває міцна дружба між двома подружжями. Леа (Береніс Бежо) та (Венсан Кассель) – це мовчазна красуня та приголомшливий красень. Карін (Флоренс Форесті) та Френсіс (Франсуа Даміенс) – творчі особистості. Вчотирьох вони взаємодіють ідеально та напрочуд гармонійно. Кожен має свою роль, усі знають чого від кого чекати. Аж поки Леа не друкує власну книжку. Її твір одразу ж стає бестселером та розходиться величезними тиражами. Обличчя Леа посміхається з реклам, а сама вона відповідає на безкінечні питання журналістів. А що ж у цей час роблять її коханий та друзі? У цих нових для кожного обставинах ніхто достеменно не знає як діяти. Тому на поверхню виходить справжня сутність кожного героя.



Кримінальний бойовик «Збирач боргів» 

Двоє друзів Девід (Боббі Сото) та Кріпер (Шая ЛаБаф) у Лос-Анжелесі живуть з того, що «кришують» всілякий сумнівний бізнес, вибиваючи за це з недобропорядних підприємців свою долю. Час, вільний від такої роботи, Девід проводить з родиною. Якщо не придивлятися до чоловіка уважно, то можна прийняти його за звичайного батька родини. Кріперові дістається уся брудна частина роботи, але це його аж ніяк не засмучує. Проблеми у цих двох починаються тоді, коли вони стають на шляху небезпечного мексиканця (Хосе Конехо Мартін). Вести справи таким чином він не звик.



Комедійний бойовик «Врятувати Панду» 

Агент національної безпеки Те Чжу (Лі Сон-Мін) ніколи не любив тварин. Навіть більше – він терпіти не може жодних тварин, чи то диких, чи свійських. Чоловік геть не розуміє чому вони стають хатніми улюбленцями і викликають стільки емоцій. Коли Китай та Південна Корея відзначали 25 років дипломатичних відносин, у подарунок місцевому зоопарку передали якусь особливу панду на ім’я Мін-Мін. Звірятко звикло до уваги та турботи і тільки те й робить, що вередує. Охороняти тваринку довірили найдосвідченішому спецслужбівцю – Те Чжу. В перший же день панду вкрали. А сам Те Чжу був травмований. Отямившись, він усвідомив, що розуміє про що говорять тварини. Єдиним свідком викрадення Мін-Міна є службова вівчарка Алі. Їм доведеться якнайшвидше знайти спільну мову аби вчасно врятувати цінну панду.



Комедійна драма «Матуся у відриві» 

Життя Айріс (Барбара Слусен) налагоджене і щасливе. Вона має високооплачувану роботу телепродюсера, розкішне помешкання на околиці Амстердаму, а днями у неї та її коханого Пітера (Йєллі де Йонг) має народитися дитина. Одразу ж після пологів Пітер повідомляє, що покидає її, бо дитину він не хотів, а до того ж кохає іншу. Матір Айріс замість того, щоб допомогти своїй донці з немовлям, зникає так само швидко як і батько дитини. Зазвичай, будь який стрес Айріс запиває алкоголем. Так почалося і цього разу, але новоспечена матуся наважується на кардинальні дії.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *