У Києві почали переробляти опале листя з допомогою хробаків

Восени цього року на Київщині вперше почали переробляти такі відходи з допомогою червоних хробаків. Фото: КМДА

Переробка листя з допомогою червоного каліфорнійського черв’яка дає змогу отримувати природне органічне добриво — біогумус, який здатний реанімувати навіть «мертві» ґрунти.

Щороку в столиці накопичується близько 100 тисяч кубометрів опалого листя. Восени цього року на Київщині вперше почали переробляти такі відходи з допомогою червоних хробаків. Цей процес називається вермикультивування. Червоні кільцеві хробаки з’їдають органічні відходи та переробляють його в біогумус, який містить необхідні речовини для насичення ґрунтів.

Петро Пантелеєв

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА зазначив, що комунальні підприємства столиці вже уклали відповідні угоди на переробку листя у новий для столиці спосіб. Київська влада сподівається, що правильна утилізація нарешті допоможе викорінити звичку спалювати сухостій.

«У нас за останній місяць сталось близько 200 пожеж та підпалів трави й листя у приватному секторі та на території екосистем. Тому ми налагоджуємо роботу з підприємствами, що здатні забезпечити якісну переробку листя», — розповів Петро Пантелеєв під час інспекції роботи такого спеціалізованого підприємства в Київській області.

Спеціалісти продемонстрували етапність перетворення листя: складування, обробка розчином та ферментація, а потім вже його переробка на гумус.

Щороку в столиці накопичується близько 100 тисяч кубометрів опалого листя

Переробка листя з допомогою червоного каліфорнійського черв’яка дає змогу отримувати природне органічне добриво

Міська влада Києва також цілеспрямовано продовжує втілювати в життя стратегію сортування та переробки окремих фракцій відходів. Зазначимо, що в столиці вже понад два роки працює система відбору пластику, скла, паперу, відпрацьованих акумуляторів, ламп, медикаментів тощо.

Даша ГРИШИНА, «Вечірній Київ»

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *