Як зробити їжу для школярів смачнішою

Третій рік поспіль зміна в організації харчування школярів столиці є пріоритетом у роботі міської влади. Цього року на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

– Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. Це один із важливих кроків, що дозволить зробити їжу для діток у школах ще смачнішою, – зазначив Валентин Мондриївський.

Серед нових форм: 

  • мультипрофільне харчування «шведський стіл»;
  • дабл-меню (2 – 3 страви на вибір);
  • кулінарна лінія «Шкільне харчування».

– 60% закладів середньої освіти Києва вже перейшли на нові форми організації харчування. Найбільш популярним є дабл-меню, за яким вже харчуються учні 114 закладів. «Шведський стіл» наразі працює у 58 закладах, а кулінарна лінія «шкільне харчування» – у 41. У Дніпровському, Подільському та Шевченківському районах усі школи впровадили нові форми харчування. Ці зміни є результатом спільних зусиль міської влади, районних управлінь освіти, керівників закладів освіти та підприємств, що організовують харчування учнів. Ми й надалі стимулюватимемо такі зміни, – зауважив Валентин Мондриївський.

Наразі Київ забезпечує безкоштовним харчуванням 128,7 тис. учнів. На це у міському бюджеті на 2020 рік передбачено 516,6 млн грн. Середня вартість безоплатного сніданку становить 20,67 грн (для учнів 1 – 4 класів) та 23,67 грн (для учнів 5 – 11 класів, що належать до пільгових категорій).

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *