Закладам Києва дозволили приймати гостей всередині приміщень, йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.
У пункті «Вимоги щодо роботи закладів громадського харчування» описано, за якими правилами прийматимуть відвідувачі ресторани, кафе та бари.
Також необхідно дотримуватися правил:
- біля входу має бути нанесене маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 метра між клієнтами;
- дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами;
- розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
- дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
- забезпечується можливість безготівкового розрахунку;
- представники закладів повинні бути одягнені в медичну маску чи респіратор, окуляри та одноразові рукавички;
- після кожного зняття витратних захисних матеріалів працівник має ретельно помити руки або обробити антисептичним засобом.
- заборонено використання багаторазових рушників
Однак є низка правил. Зокрема забороняється:
- відкриття дитячих кімнат;
- самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу персоналу;
- проведення свят, банкетів, майстер-класів понад 10 осіб;
- приготування їжі на відкритих кухнях;
- функціонування буфетів самообслуговування.
Цим документом також передбачено вимоги щодо дезінфекції житлових будинків, надання стоматологічної допомоги та інших.
Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook.
Sourse: vechirniy.kyiv.ua